شما این محصولات را انتخاب کرده‌اید

سبد خرید

دم کردن قهوه ترک
شناسه خبر: 1762
بازدید: 155

طرز تهیه قهوه ترک

با اینکه ترکیه جزو کشورهای تولید کننده قهوه نیست اما اکثر افراد دوست دارند طرز تهیه قهوه ترک را بیاموزند و حتما سرو یک فنجان قهوه ترک دلچسب را در کافه های ترکیه تجربه کنند.

شاید ابتدا برای شما سوال شود که قهوه ترک چیست ؟

قهوه ترک نوع خاصی از دانه قهوه نیست بلکه به روش خاصی از آماده سازی و دم کردن قهوه گفته میشود که در سراسر خاورمیانه مرسوم است. در این روش از دانه های قهوه آسیاب شده استفاده می شود که به قدری ریز و یکدست هستند که ممکن است با پودر کاکائو به اشتباه گرفته شوند.

وسایل و مواد مورد نیاز برای تهیه قهوه ترک

مواد لازم قهوه ترک
  1. آب تصفیه شده (دقت داشته باشید که آب باید سرد باشد و این یکی از نکات مهم در طرز تهیه قهوه ترک است.)
  2. قاشق مربا خوری
  3. دانه‌های آسیاب شده قهوه (پودر قهوه ترک باید بسیار نرم باشد در حد نرمی آرد)
  4. در صورتی که دانه‌های قهوه آسیاب نشده باشد نیاز به آسیاب هم دارید.
  5. قهوه جوش ترک «جزوه – ایبریک»
  6. فنجان‌های سرو قهوه ترک
  7. شکر

مراحل تهیه قهوه ترک:

۱- به اندازه‌ای که می‌خواهید آب سرد در نظر بگیرید که بهتر است برای هر نفر یک فنجان باشد. یا اگر ظرفیت قهوه جوش خود را می دانید تا زیر پرچ دسته قهوه جوش آب بریزید و فضای کافی برای کف حاصل از جوشی آمدن قهوه بگذارید.

۲- به ازای هر نفر یک قاشق مربا خوری سر پر قهوه ترک بریزید. برای افزایش غلظت مقداری قهوه بیشتر بریزید و بهترین زمان برای افزایش شیرینی قهوه افزودن شکر در این مرحله می باشد.

۳- پس از اضافه کردن پودر قهوه و شکر محلول را به خوبی هم بزنید تا کامل یکدست شود و قهوه خام روی آب وجود نداشته باشد.

۴- قهوه جوش را روی شعله ملایم قرار داده و تا زمان بالا آمدن کف صبر کنید. در این زمان قهوه جوش را میتوانید بردارید و استفاده کنید اما برای طعم بیشتر قهوه میتوانید بعد از فروکش کردن کف قهوه دو یا سه بار این عمل را تکرار کنید. نگذارید تا قهوه به جوش بیاید که در اینصورت کف روی قهوه از دست می رود.

۵- کف به وجود آمده بر روی قهوه جوش را با استفاده از قاشق مرباخوری در فنجان‌های قهوه بریزید وسپس قهوه را در فنجان ها بریزید. البته جدیدا صبر میکنند تا کف اولیه قهوه از بین برود و وقتی کف سفید باقی ماند داخل فنجان ها می ریزند.

درپایان قهوه ترک معمولا با یک لیوان آب سرد سرو می شود. آب سرد را قبل از نوشیدن قهوه مصرف می کنند تا طعم دهان تازه شده و مزه قهوه قوی تر حس شود. میتوانید یک گلبرگ گل رز یا برشی نازک از سیب روی آب قرار دهید تا آب عطری ملایم داشته باشد. همچنین معمول است چیزی شیرین مانند شکلات یا راحت الحلقوم (Turkish delight) یا هر چیز شیرین دیگری در کنار قهوه صرف شود.

سرو قهوه

نکات مهم در رابطه با سرو قهوه ترک:

۱- از قهوه تازه استفاده کنید. اگر قهوه شما تازه نیست خامه نخواهد داشت. برای اینکه قهوه را تازه نگه دارید کافیست آن را در ظرف در بسته و محفوظ از هوا در یخچال نگاه دارید.

۲- هیچوقت برای تهیه قهوه از آب گرم یا داغ استفاده نکنید.

۳- هنگام مخلوط کردن آب و قهوه ( و شکر) با ملایمت آن ها را بهم بزنید. هرگز آن ها را سریع میکس نکنید.

۴- نسبت قهوه به آب برای غلظت بالا دو برابر یعنی دو قاشق به ازای یک فنجان وبرای شیرینی زیاد نسبت شکر هم به دو به یک. و برای شیرینی ملایم یک قاشق چای خوری شکر، حتما قبل از حرارت با قهوه مخلوط شود.

۵- بعد از گذاشتن روی شعله گاز محلول را هم نزنید.

۶-ظرف ایده آل برای تهیه قهوه ترک ibrik یا cezve است که از مس ساخته شده و برای جلوگیری از سوختن دست، دسته بلندی دارد. اما اگر امکان تهیه آن را ندارید میتوانید از شیرجوش هم استفاده نمایید.

امیدواریم که این آموزش برای قهوه دوستان مفید واقع شده باشد.

فروشگاه اینترنتی نجمان

نویسنده

نجمان
محصولات ارگانیک