شما این محصولات را انتخاب کرده اید

سبد خرید

دم کردن قهوه ترک
بازدید: 1194

با اینکه ترکیه جزو کشورهای تولید کننده قهوه نیست اما اکثر افراد دوست دارند طرز تهیه قهوه ترک را بیاموزند و حتما سرو یک فنجان قهوه ترک دلچسب را در کافه های ترکیه تجربه کنند.

قهوه ترک چیست؟

شاید ابتدا برای شما سوال شود که قهوه ترک چیست ؟

قهوه ترک نوع خاصی از دانه قهوه نیست بلکه به روش خاصی از آماده سازی و دم کردن قهوه گفته میشود که در سراسر خاورمیانه مرسوم است. در این روش از دانه های قهوه آسیاب شده استفاده می شود که به قدری ریز و یکدست هستند که ممکن است با پودر کاکائو به اشتباه گرفته شوند.

تاریخچه قهوه ترک

مصرف قهوه از اواسط قرن پانزدهم در یمن شروع شد و تا سال 1500 میلادی در شهرهای بزرگ اسلامی مثل قاهره به یک نوشیدنی متداول تبدیل شد، و از سال 1555 توسط دو تاجر سوری به ترکیه رفت و اولین قهوه خانه در استانبول در سال 1640 باز شد. قهوه در ترکیه از آن به بعد تا کنون بخش مهمی از جشنهای مردم ترکیه را تشکیل می دهد و آن را با آداب خاصی سرو و استفاده می کنند. همچنین در رسم و رسوم ازدواج نقش مهمی دارد.

انواع قهوه ترک

قهوه ترک بر اساس شیوه سرو کردن و نحوه برشته شدن آن در کشور ترکیه انواع مختلفی دارد، قهوه ترک آدانا که با آب کمتری دم می شود و طعم تلختری دارد و به اسپرسوی ترکی معروف شده است. قهوه ترک دیبک که تفاوت آن با بقیه در درشت بودن آسیاب آن است که به قهوه سنگی عثمانی نیز معروف است. قهوه ترک شوواری مانند چای ترکی در استکان های کمر باریک سرو می شود و تفاوت دیگری با بقیه ندارد.

اما در ایران قهوه ترک انواع مختلفی ندارد و آسیاب آن به نرمی آرد بوده و در قهوه جوش مسی دم می شود. البته میزان برشته بودن و ترکیبات قهوه ترک کاملا سلیقه ای می باشد.

خواص قهوه ترک

خواص قهوه خیلی وابسته نحوه دم آوری آن نیست اما با اینحال هر نوع دم آوری ویژگی های خاص خود را دارد به مثل قهوه ترک نسبت به بقیه کافئین بیشتری دارد لذا خواص کافیئین در آن بیشتر دیده می شود. به طور کلی در خواص قهوه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. افزایش انرژی بدن
  2. افزایش هوشیاری
  3. تقویت حافظه
  4. کاهش وزن
  5. چربی سوزی
  6. کاهش خطر دیابت نوع دو
  7. درمان الزایمر و پارکینسون
  8. محافظت از کبد
  9. شادی آور و ضد افسردگی
  10. ضد سرطان
  11. تقویت قلب و عروق
  12. افزایش طول عمر
  13. بزرگترین منبع آنتی اکسیدان
  14. جوانسازی پوست
  15. جلوگیری از سکته مغزی
  16. کاهش پف چشم
  17. افزایش متابولیسم
  18. کاهش سرطان پروستات
  19. افزایش رشد مو
  20. درمان نقرس

قیمت قهوه ترک

قیمت قهوه ترک کاملا بستگی به دانه های به کار رفته در آن دارد. و بدلیل ریز بودن آسیاب آن نیز فشار بیشتری روی دستگاه آسیاب می آورد. این موارد می تواند روی قیمت قهوه ترک تاثیر گذار باشد.

برای خرید قهوه ترک در بسته 500 گرمی می توانید از فروشگاه نجمان اقدام نمایید.

خرید قهوه ترک

وسایل و مواد مورد نیاز برای تهیه قهوه ترک

در طرز تهیه قوه ترک با قهوه جوش مسی و یا طرز تهیه قهوه ترک با شیر جوش، موارد زیر را آماده کنید:

مواد لازم قهوه ترک
  1. آب تصفیه شده (دقت داشته باشید که آب باید سرد باشد و این یکی از نکات مهم در طرز تهیه قهوه ترک است.)
  2. قاشق مربا خوری
  3. دانه‌های آسیاب شده قهوه (پودر قهوه ترک باید بسیار نرم باشد در حد نرمی آرد)
  4. در صورتی که دانه‌های قهوه آسیاب نشده باشد نیاز به آسیاب هم دارید.
  5. قهوه جوش ترک «جزوه – ایبریک»، میتوانید از شیرجوش هم استفاده کنید.
  6. فنجان‌های سرو قهوه ترک
  7. شکر

مراحل تهیه قهوه ترک:

طرز تهیه قهوه ترک با قهوه جوش مسی

طرز تهیه قهوه ترک روی گاز بسیار ساده می باشد، با مطالعه این قسمت در عرض حدود 5 دقیقه و در چند گام ساده براحتی برای خودتان یک فنجان قهوه ترک اصیل آماده کنید:

1- به اندازه‌ای که می‌خواهید آب سرد در نظر بگیرید که بهتر است برای هر نفر یک فنجان باشد. یا اگر ظرفیت قهوه جوش خود را می دانید تا زیر پرچ دسته قهوه جوش آب بریزید و فضای کافی برای کف حاصل از جوشی آمدن قهوه بگذارید.

2-به ازای هر نفر یک قاشق مربا خوری سر پر قهوه ترک بریزید. برای افزایش غلظت مقداری قهوه بیشتر بریزید و بهترین زمان برای افزایش شیرینی قهوه افزودن شکر در این مرحله می باشد. پس از اضافه کردن پودر قهوه و شکر محلول را به خوبی هم بزنید تا کامل یکدست شود و قهوه خام روی آب وجود نداشته باشد.

3- قهوه جوش را روی شعله ملایم قرار داده و تا زمان بالا آمدن کف صبر کنید. در این زمان قهوه جوش را میتوانید بردارید و استفاده کنید اما برای طعم بیشتر قهوه میتوانید بعد از فروکش کردن کف قهوه دو یا سه بار این عمل را تکرار کنید. نگذارید تا قهوه به جوش بیاید که در اینصورت کف روی قهوه از دست می رود.

طرز تهیه قهوه ترک

4- کف به وجود آمده بر روی قهوه جوش را با استفاده از قاشق مرباخوری در فنجان‌های قهوه بریزید وسپس قهوه را در فنجان ها بریزید. البته جدیدا صبر میکنند تا کف اولیه قهوه از بین برود و وقتی کف سفید باقی ماند داخل فنجان ها می ریزند.

کرم قهوه ترک

5-درپایان قهوه ترک معمولا با یک لیوان آب سرد سرو می شود. آب سرد را قبل از نوشیدن قهوه مصرف می کنند تا طعم دهان تازه شده و مزه قهوه قوی تر حس شود. میتوانید یک گلبرگ گل رز یا برشی نازک از سیب روی آب قرار دهید تا آب عطری ملایم داشته باشد. همچنین معمول است چیزی شیرین مانند شکلات یا راحت الحلقوم (Turkish delight) یا هر چیز شیرین دیگری در کنار قهوه صرف شود.

طرز تهیه قهوه ترک با قهوه جوش مسی

طرز تهیه قهوه ترک با موکاپات

بدلیل اینکه آسیاب قهوه ترک بسیار ریز می باشد و در حد نرمی آرد هست، لذا در صورتی که قهوه ترک را داخل موکاپات بریزید از سبد آن به داخل آب ریخته می شود و قابل استفاده نمی باشد. اما در صورتی که آسیاب آن درشت تر باشد می توانید آن را داخل موکاپات هم بریزید اما دیگر قهوه ترک نیست بلکه همان اسپرسو است.

طرز تهیه قهوه ترک در قابلمه

اگر در خانه قهوه جوش و یا شیرجوش ندارید و میخواهید طرز تهیه قهوه ترک بدون قهوه جوش را تجربه کنید اولا سعی کنید برای داشتن قهوه ترک کیفیت بالا قهوه جوش بخرید و قهوه ترک دم کنید اما تا خرید آن می توانید بصورت کاملا غیر اصولی قهوه ترک را داخل قابلمه کوچک ریخته و به مانند بالا آن را دم کنید. اما از این قهوه انتظار قهوه ترک خوب را نداشته باشید.

طرز تهیه قهوه ترک با قهوه جوش برقی

قهوه جوش برقی دقیقا به مانند همان گازی است که روی المنت قرار می گیرد و از لحاظ دم آوری فرقی با گازی ندارد. در تصویر زیر یک نمونه قهوه جوش ترک برقی را مشاهده می کنید:

قهوه جوش برقی ترک

طرز تهیه قهوه ترک با شیر

قهوه ترک اصیل حتما باید با آب دم شود اما برای تنوع در طعم و مزه آن می توانید به جای آب از شیر نیز استفاده کنید. نحوه تهیه آن نیز به مانند قبل است فقط به جای آب از شیر استفاده کنید.

نکات مهم در رابطه با سرو قهوه ترک:

1- از قهوه تازه استفاده کنید. اگر قهوه شما تازه نیست خامه نخواهد داشت. برای اینکه قهوه را تازه نگه دارید کافیست آن را در ظرف در بسته و محفوظ از هوا در یخچال نگاه دارید.

2- هیچوقت برای تهیه قهوه از آب گرم یا داغ استفاده نکنید.

3- هنگام مخلوط کردن آب و قهوه ( و شکر) با ملایمت آن ها را بهم بزنید. هرگز آن ها را سریع میکس نکنید.

4- نسبت قهوه به آب برای غلظت بالا دو برابر یعنی دو قاشق به ازای یک فنجان وبرای شیرینی زیاد نسبت شکر هم به دو به یک. و برای شیرینی ملایم یک قاشق چای خوری شکر، حتما قبل از حرارت با قهوه مخلوط شود.

5- بعد از گذاشتن روی شعله گاز محلول را هم نزنید.

6-ظرف ایده آل برای تهیه قهوه ترک ibrik یا cezve است که از مس ساخته شده و برای جلوگیری از سوختن دست، دسته بلندی دارد. اما اگر امکان تهیه آن را ندارید میتوانید از شیرجوش هم استفاده نمایید.

امیدواریم که این آموزش برای قهوه دوستان مفید واقع شده باشد.

فروشگاه اینترنتی نجمان

4.9/5 - (15 امتیاز)

نویسنده

نجمان
محصولات ارگانیک