شما این محصولات را انتخاب کرده اید

سبد خرید

دم کردن قهوه با فرنچ پرس
بازدید: 906

در ایران به قهوه ای که با فرنچ پرس یا قهوه‌ساز برقی فیلتری تهیه شود ، قهوه فرانسه گفته می‌شود. اما در واقع قهوه ای به نام قهوه فرانسه وجود ندارد و فقط به روش دم کردن قهوه، فرانسه می گویند.

یکی از روش های دم کردن به روش فرانسه با ابزاری به نام فرنچ پرس است که فرانسوی ها برای تهیه قهوه از آن استفاده می‌کنند و در ادامه به آموزش آن خواهیم پرداخت.

انواع قهوه فرانسه

قهوه فرانسه انواع مختلفی ندارد. فقط فرق قهوه فرانسه و اسپرسو ویا ترک در سایز آسیاب آن و بالتبع روش دم آوری قهوه فرانسه می باشد. اما اگر بخواهیم آن را به انواع مختلف تقسیم کنیم می توانیم بگوییم در مرحله میکس و برشته کاری برای تهیه چرخه های طعمی می توان قهوه های فرانسه مختلفی تولید کرد. البته این موضوع کاملا سلیقه ای می باشد.

خواص قهوه فرانسه

خواص قهوه فرانسه نیز مانند سایر قهوه ها می باشد. فقط تفاوتی که دارد در طعم و عطر آن است. قهوه فرانسه تقریبا ملایمت بیشتری نسبت به سایر روشهای دم آوری قهوه دارد. بطور کلی خواص قهوه به صورت زیر است:

  1. افزایش انرژی بدن
  2. افزایش هوشیاری
  3. تقویت حافظه
  4. کاهش وزن
  5. چربی سوزی
  6. کاهش خطر دیابت نوع دو
  7. درمان الزایمر و پارکینسون
  8. محافظت از کبد
  9. شادی آور و ضد افسردگی
  10. ضد سرطان
  11. تقویت قلب و عروق
  12. افزایش طول عمر
  13. بزرگترین منبع آنتی اکسیدان
  14. جوانسازی پوست
  15. جلوگیری از سکته مغزی
  16. کاهش پف چشم
  17. افزایش متابولیسم
  18. کاهش سرطان پروستات
  19. افزایش رشد مو
  20. درمان نقرس

بهترین روش تهیه قهوه فرانسه

قهوه فرانسه را می توان به طریقه های مختلفی دم کرد.

دستگاه برقی: دستگاه های برقی که در اکثر خانه ها نیز موجود است و عموما قیمت پایینتری نسبت به دستگاه اسپرسوساز برقی دارند بصورت چکه ای قهوه فر انسه را دم آوری می کنند. طرز تهیه قهوه فرانسه با دستگاه خانگی نیز در سایت توضیح داده شده است.

کمکس: این دستگاه مناسب قهوه های آسیاب متوسط به بالا می باشد که قهوه فرانسه را نیز می توان با آن دم آوری کرد. این دستگاه نیز به صورت چکه ای مانند دستگاه برقی کار می کند.

فرنچ پرس: این ابزار نیز یکی از ابزارات پرکاربرد در انواع زمینه های مختلف از جمله دم آوری قهوه، دمنوش، گیاهان دارویی و … و یا حتی فوم دهی به شیر می باشد. در ادامه این مقاله طرز تهیه قهوه فرانسه با فرنچ پرس که یکی از بهترین راه های دم آوری قهوه فرانسه است آموزش داده خواهد شد.

در صورت نداشتن ابزارآلات فوق، طرز تهیه قهوه فرانسه بدون دستگاه یا بدون ابزار را می توان بصورت غیر اصولی با موکاپات، شیرجوش و قهوه جوش مسی نیز دم کرد. طرز تهیه قهوه فرانسه با موکاپات یا قهوه جوش مسی نیز مثل همان اسپرسو یا ترک است منتها قهوه فرانسه در این روشها کیفیت طعمی و عطری اصلی خود را نخواهد داشت. طرز تهیه قهوه فرانسه با قوری نیز بسیار راحت است فقط کافیست داخل قوری توری داشته باشد و به مانند چای دم شود.

روش تهیه قهوه فرانسه با فرنچ پرس

قبل از شروع موارد زیر را آماده کنید:

  • قهوه مخصوص فرانسه( دارای آسیاب درشتر نسب به اسپرسو می باشد)
  • فرنچ پرس
  • آب جوش
  • قاشق

برای تهیه قهوه تازه و باکیفیت فرانسه با درجه آسیاب استاندارد و قیمت مناسب می توانید از طریق فروشگاه نجمان اقدام نمایید.نجمان

خرید قهوه فرانسه

مرحله اول

برای شروع ابتدا مقداری آب جوش داخل ظرف بریزید تا دمای ظرف مقداری بالا رود و سپس آب را خالی کرده و قهوه را داخل دستگاه بریزید. برای هر نفر یک قاشق غذاخوری پر تقریبا 10 گرم

طرز تهیه قهوه فرانسه

مرحله دوم

سپس مقدار کمی آب را به صورت دایره ای، طوری که همه قهوه خیس بخورد و کف کند در دستگاه می ریزیم.

طرز تهیه قهوه فرانسه

مرحله سوم

پس از 30 ثانیه، بقیه آب را به آرامی و به صورت دورانی در دستگاه می ریزیم و کمی هم زده و درپوش آن را می گذاریم ولی اهرم را به سمت پایین فشار نمی دهیم.

طرز تهیه قهوه فرانسه

مرحله چهارم

بعد از 3 دقیقه یا بیشتر، اهرم را به آرامی به سمت پایین فشار می دهیم.

طرز تهیه قهوه فرانسه

قهوه فرانسه شما آماده است میتوانید نوش جان کنید.

طرز تهیه قهوه فرانسه با شیر

زمانی که قهوه فرانسه را آماده کردید می توانید در کنار آن نیز شیر داغ استفاده کنید. به این صورت که شیر را داغ کرده و همزمان با قهوه داخل فنجان بریزید. نسبت شیر به قهوه معمولا یک به یک باشد بهتر است اما با اینحال بنا به سلیقه خود می توانید آن را تغییر دهید.

دم کردن قهوه با فرنچ پرس

نکات دم آوری قهوه فرانسه با فرنچ پرس

  1. پس از استفاده از فرنچ پرس حتما تفاله قهوه باقی مانده در آن را تخلیه نموده و همه قسمت های فرنچ پرس خود را به خوبی بشویید و آن را خشک کنید .
  2. دقت کنید که قهوه نباید مدت زیادی داخل فرنچ پرس باقی بماند. و باید بلافاصله میل کنید.
  3. بستگی به ذائقه شما بین 5 تا 10 دقیقه زمان برای آماده سازی آن کافی است. هر چه بیشتر بماند، قهوه قوی تر و غلیظ تر می شود و البته تلخ تر.
  4. کیفیت آب در مزه قهوه تاثر زیادی دارد. سعی کنید از آب معدنی یا تسویه شده استفاده کنید.
  5. برای طعم دهی به قهوه، مقداری شیر یا شکر به قهوه خود اضافه کنید.
4.9/5 - (9 امتیاز)

نویسنده

نجمان
محصولات ارگانیک